Waar komt babymassage vandaan?

De babymassage die Beebies Wellness aanbiedt, is gebaseerd op de Shantala–methode. Deze methode is afkomstig uit India en is daar een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging van baby's.

De Shantala-methode is een ritmische ontspanningsmassage van het gehele lichaam. Door het bewust aanraken of aangeraakt worden van de huid, kan je baby in contact komen met zijn of haar gevoelens. De huid is één van de belangrijkste zintuigen waardoor veel bijzondere sensaties worden waargenomen.

Lichamelijk contact is belangrijk voor de emotionele, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van je kindje.

De Shantala–methode is makkelijk aan te leren voor iedereen en heerlijk om te ontvangen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

massage2Babymassage is in principe voor alle baby's bedoeld vanaf de geboorte. Om eerst zelf even te wennen aan de gehele situatie rondom de geboorte van je kindje, start de babymassage vanaf 6 weken oud tot de kruipleeftijd (± 9 maanden).

De groepscursussen zijn bedoeld voor 1 baby en 1 volwassen. Dit kan één van de ouders zijn, maar als opa, oma of tante het leuk vinden, is dit ook altijd mogelijk.

 

Hoe ziet de cursus eruit?

Tijdens alles cursussen beginnen we met het op een rustige manier contact maken met je baby.
massage1

Tijdens de cursusdagen worden de verschillende massagetechnieken stap voor stap aangeleerd. Elke les zullen de aangeleerde technieken worden herhaald en nieuwe technieken worden doorgenomen. Tot er een volledige babymassage kan worden gegeven waar baby en ouder van kunnen genieten.

Ook zal er tijdens elke cursusdag aandacht worden besteed aan een thema. De thema's worden zoveel mogelijk afgestemd op de behoefte en vragen vanuit de groep. Thema's die voorbij kunnen komen zijn darmkrampjes, huilen, inbakeren en dragen/tillen van je baby.

Tijdens de laatste cursusdag zal er ook gebruik worden gemaakt van de tummy tub. De tummy tub zorgt voor volledige ontspanning en kan ook helpen bij overstrekken.

De cursus is inclusief:

 • Koffie, thee en iets lekkers
 • Cursusmateriaal
 • Uitgebreide cursusmap
 • Natuurlijke massage-olie voor tijdens de cursus

Bij alle cursussen is mijn doel om de ouder(s) de handelingen van een babymassage aan te leren. Tijdens de lessen zal ik zelf masseren op een pop om alle handelingen voor te doen.

Als je kindje ziek of erg onrustig is, dan is er een extra pop aanwezig, zodat er altijd de mogelijkheid is om te oefenen voor de ouder.

Tijdens de cursus is er altijd de mogelijkheid om je kindje te voeden.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Beebies Wellness biedt verschillende cursussen aan in Lisse, de bollenstreek en omstreken. Om voor iedereen een passende cursus aan te bieden, zijn er de volgende mogelijkheden:

4-daagse groepscursus

De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 5 personen om het voor ouder en kind zo aangenaam mogelijk te maken. Hierdoor is er genoeg tijd voor persoonlijke aandacht.

De groepscursus bestaat 4 cursusochtenden van 1 ½ uur.

Deze cursus zal worden gegeven in mijn eigen woonruimte, in huiselijke sfeer.

De eerste cursusdag zal een half uur langer duren en zullen de volgende extra punten aan bod komen:

 • Kennismaking met de andere cursisten en baby's
 • Uitwisselen van ervaringen
 • Informatieverstrekking over de massagecursus
 • Het stellen en beantwoorden van vragen

De 4 bijeenkomsten zien er als volgt uit:

 • Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
 • Opening
 • Aanleren en oefenen met de babymassage
 • Bespreken van een thema
 • Badderen in tummy tub (laatste bijeenkomst)
 • Afsluiting

4-daagse zelf samengestelde groepscursus

Heb je een leuke vriendinnengroep met allemaal een baby? Of een groep van bijvoorbeeld de zwangerschapsgym waarmee je een cursus zou willen volgen? Dan is het ook mogelijk om met je eigen samengestelde groep een babymassage cursus te volgen bij Beebies Wellness.

De data voor deze groepscursus zullen op afspraak zijn. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 ½ uur.

De cursus zal worden gegeven bij 1 van jullie thuis. Het is mogelijk om iedere week bij iemand anders thuis de cursus te volgen.

Een zelfsamengestelde groep moet minimaal uit 3 personen bestaan.

3-daagse privécursus

De privécursus is een individuele cursus bij jullie thuis. Tijdens de cursus is er volledige aandacht voor jou en je baby. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen en het eventueel behandelen van klachten/problemen. Beide ouders kunnen hierbij aanwezig zijn.

De data voor de privé cursus zullen op afspraak zijn. De cursus bestaat uit 3 dagdelen van 1 – 1 ½ uur.

Eenmalig consult

Heeft je baby erg last van darmkrampjes of heb je een erg onrustige baby die veel huilt? Dan is het mogelijk om een eenmalig consult aan te vragen.
Het consult bestaat uit:

 • In kaart brengen van het probleem
 • Geven van adviezen
 • Geven van een babymassage gericht op het probleem
 • Aanleren van massagetechnieken aan ouders

Eventueel kan er een vervolg afspraak worden gemaakt.

Eenmalige workshop

Wil je graag wat meer informatie over de babymassage en tegelijkertijd al wat ervaring op doen? Volg dan een eenmalig workshop!
De workshop bestaat uit:

 • Ontvangst en kennismaking
 • Introductie babymassage
 • Badderen in de tummy tub
 • Uitleg over babymassage en de cursus

De workshop kan zowel bij jullie thuis als in mijn eigen woonruimte gegeven worden. De datum voor de worskhop zal op afspraak zijn.

Opfrisuurtje

Omdat het soms erg lastig is om alle handelingen en technieken te onthouden, biedt Beebies Wellness een opfrisuurtje aan. Dit zal een aantal keer per jaar plaatsvinden. Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van de data. 

Kijk bij Prijzen & lesdata voor een overzicht van de cursusprijzen en de beschikbare lesdata.